Haarwerken: pruiken


Bij pruiken wordt er vaak gelijk aan carnaval gedacht. Tijdens carnaval zie je pruiken in alle soorten en maten. Van blauw tot knaloranje en van korte krullen tot lang stijl haar. Alles is dan mogelijk en niets is te gek. 


Haarwerken

Maar dit zijn niet de enige pruiken. Er zijn ook pruiken die mensen elke dag tijdens het normale dagelijkse leven nodig hebben. Er zijn diverse oorzaken mogelijk, maar een veel voorkomende reden om dagelijks een pruik te dragen is ziekte. Als mensen bijvoorbeeld chemotherapie of bestraling krijgen, dan valt hun eigen haar vaak uit en dan kunnen zij een pruik krijgen. Dit wordt vaak (voor een deel) vergoed.Als iemand een pruik wil, dan kan hij of zij het beste voordat hij of zij met de chemotherapie begint al een pruik na laten maken. De pruik ligt dan klaar op het moment dat je hem echt nodig hebt. Je hoeft natuurlijk niet een pruik na te laten maken, je kunt natuurlijk ook een compleet ander kapsel kiezen. Als je zelf blonde korte krullen hebt, kan je nu bijvoorbeeld ook voor lang, stijl en zwart haar kiezen. Als je voor je eigen kapsel kiest, zal het minder opvallen dat je een pruik draagt dan wanneer je een compleet ander kapsel kiest. Er zijn ook mensen die er voor kiezen om geen pruik te dragen. Het is echter zo dat de meeste mensen meer zelfvertrouwen hebben als zij een pruik op hebben, daarom kiezen de meeste mensen toch voor een pruik. Als jij een pruik hebt, moet je deze ook goed verzorgen. Deze moet bijvoorbeeld ook regelmatig gewassen worden. Op deze manier hou je een frisse look.


Doneren

Pruiken kunnen van verschillende materialen gemaakt worden. Het mooiste is het natuurlijk om een pruik van echt haar te maken. Voor een pruik is er heel veel haar nodig. Als jij lang haar hebt, dan kan je dit doneren aan de Haarstichting. Het aangeleverde haar moet minimaal 30 cm lang zijn. Ook is het geen enkel probleem als het haar grijs of geverfd is. In Nederland zijn er diverse kapsalons waar je korting op je knipbeurt krijgt als je jouw haren doneert aan de Haarstichting. Er zijn zelfs kapsalons waar je dan helemaal gratis geknipt kunt worden. Op de site van de Haarstichting kan je de adressen van deze kapsalons vinden.  Dus denk jij er over om jouw lange haren af te knippen, doneer ze dan aan de Haarstichting. Een andere vrouw kan je op deze manier helpen aan een mooie pruik, waardoor zij ook weer zelfverzekerd over straat kan!

Voor pruiken en haarwerken kijk je bij Dohmen Hair

Over ons

Haar en cosmeticablog

Welkom op mijn blog over haar en cosmetica. Ik heet Maria. Sinds een jaar of 10 werk ik in een professionele kappers zaak. Mooi maar misschien cliché: kapper worden en bezig zijn met beauty is mijn meisjesdroom die compleet is geworden. Ik ben begonnen met bloggen omdat ik graag mijn ervaringen wil delen, en mensen wil inlichten over de geweldige wereld van haar, cosmetica en beauty. Ik maak graag mensen blij door ze mooi te maken en daardoor zelfverzekerd te laten voelen. Ik hoop met mijn blog goede tips te geven over het verzorgen van haar, mooie haarstyles aan te raden en mensen zo gelukkig maak.

Zoeken

Recente artikelen

16 januari 2018
De hairstylist Heb jij een bijzondere aangelegenheid waar jij er op jouw paasbest uit wilt zien? Bijvoorbeeld een promotie, trouwerij of luxe feest? D

9 november 2017
Ik schrijf in het volgende artikel over haarwerken. Wat zijn haarwerken, wat wordt daar precies mee bedoeld, waarom bestaan haarwerken en wie koopt di

13 oktober 2017
Bij pruiken wordt er vaak gelijk aan carnaval gedacht. Tijdens carnaval zie je pruiken in alle soorten en maten. Van blauw tot knaloranje en van korte

Archief